Επιστροφή σεναρίων για hotspot στη Unicot

Η αποσυμφόρηση των νησιών απαραίτητη, αλλά η δημιουργία αντίστοιχων τύπου κολαστηρίων σε όλη την ελληνική επικράτεια δεν μπορεί να αποτελεί λύση.

Από χθες το βράδυ από επίσημα κι ανεπίσημα χείλη διαρρέεται η κυβερνητική πρόθεση να δημιουργηθεί κέντρο φιλοξενίας προσφύγων σε μέρη που είχαν εξεταστεί και στο παρελθόν, αλλά δεν ευόδωσε η εγκατάσταση προσφύγων σ αυτά. Κι ο λόγος γίνεται για το παλιό εργοστάσιο της Unicot κοντά στη διασταύρωση Ορχομενού.

Αν ισχύουν τα παραπάνω σενάρια που ακούγονται από χθες, η μη αναφορά του ζητήματος χθες στο ΔΣ πιθανά αποτυπώνει τις μονομερείς κινήσεις της κυβέρνησης στο ζήτημα αλλα και προφανώς την θέληση για εμπλοκή ιδιωτικών εταιρειών και ΜΚΟ.

Κι όλα αυτά τα – έως τώρα – σενάρια εκλδηλώνονται την ώρα που η Βοιωτία, αλλά κι ο Δήμος Λεβαδέων, σηκώνουν δυσανάλογο βάρος σε σχέση με όμορους νομούς & Δήμους, αλλά και την ώρα που διαβάζουμε σε τοπικά άρθρα πως – μεχρι χθες – έτεροι υποψήφιοι Δήμοι φιλοξενίας “Αφήνουν στην άκρη τα σενάρια φιλοξενίας ‘μεταναστών’ και προχωρούν στο σχεδιασμό των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων” ! !