Ημίχρονο ΤΕΕ – Τελικό Εργατικό Κέντρο

Μετά την ακύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της απόφασης του ΔΣ Λεβαδέων για τη σύσταση του ΔΣ της ΔΕΥΑ Λιβαδειάς, κι αφού το ΔΣ συναίνεσε στη τροποποιηση της συστατικης πράξης της ΔΕΥΑΛ, επανήλθε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το ζήτημα επιλογής του κοινωνικού φορέα, που θα συμμετέχει στο ΔΣ αυτής.

Κατά τη συζήτηση του θέματος, ο Δήμαρχος όπως και στη προηγούμενη σχετική συνεδρίαση, εισηγήθηκε να τεθεί το ΤΕΕ ως φορέας εκπροσώπησης στη ΔΕΥΑΛ. Να θυμίσουμε ότι στην προηγούμενη σχετική συνεδρίαση η εισήγηση αυτή είχε υπερψηφιστεί από τις 3 από τις 4 παρατάξεις του ΔΣ Λεβαδέων. Η Λαϊκή Συσπείρωση είχε αντιταχθεί στην αντικατάσταση του Εργατικου Κέντρου Λιβαδειάς από το ΤΕΕ.

Όμως, στη σημερινή συνεδρίαση κι η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας αλλά κι ο συνδυασμός του κ. Καραμάνη προσδιορισαν με διαφορετικό τρόπο την στάση τους, σε σχέση με αυτή που είχαν λάβει πριν από 1,5 μήνα.

Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ψήφισε λευκό, ενώ στη προηγούμενη συζήτηση είχε ψηφίσει υπέρ της εκπροσώπησης από το ΤΕΕ, θέση που είχε καταγραφεί και κατά την προηγουμένη δημοτική περίοδο από την τότε πλειοψηφούσα παράταξη. Μάλιστα, η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε προσφύγει στο ΣτΕ κατά της ακυρωτικής απόφασης της επιτροπής του άρθρου 152, σχετικά με την τότε απόφαση του ΔΣ Λεβαδέων για την αντικατάσταση του ΕΚΛ.

Διαφοροποίηση απο την γραμμή του Λευκό είχαμε από τον Δημοτικό Σύμβουλο Κώστα Γαλανό, που στο προηγούμενο ΔΣ είχε υπερψηφίσει – όπως κι η παράταξή του – την εισήγηση της δημοτικής αρχής για εκπροσώπηση από το ΤΕΕ.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού “Αλλάζουμε Σελίδα” δήλωσε ότι η απόφαση του Αποκεντρωμένου Γραμματέα δίνει στη παράταξή του την δυνατότητα να διορθώσει ένας λάθος, συντασσόμενος με την εκφρασμένη από το προηγούμενο ΔΣ πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης να επιλεχθεί και πάλι το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς για την εκπροσώπηση στη ΔΕΥΑΛ.

Αποτέλεσμα των παραπάνω αλλαγών στις στάσεις δύο (2) δημοτικών παρατάξεων ήταν η καταψήφιση της εισήγησης της δημοτικής αρχής και η υπερψήφιση της κοινής πρότασης Λαϊκής Συσπείρωσης και συνδυασμού “Αλλάζουμε Σελίδα”.