Διαγραφών συνέχεια στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς – Η αντίδραση του Χρήστου Καραλη

Μετά την διαγραφή του Γιώργου Καρβούνη από το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, σειρά είχε ο εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος Λεβαδέων & Γραμματέας του Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων στο Αλουμίνιο του Ελλάδος, Χρήστος Καραλης.

Ο Χρήστος Καραλης με δελτίο τύπου τονίζει ότι το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς κινήθηκε για μια ακόμη φορά εκτός των αρμοδιοτήτων του, υποκαθιστησε αυτές της Γενικής Συνέλευσης Εργαζομενων, προχωρώντας στην καταχρηστική διαγραφή του!

Κι ολοκληρώνει την παρέμβαση του αναφέροντας πως θα κινηθεί νομικά εναντίον της παράνομης διαγραφής του, εντάσσοντας την σε ένα γενικότερο πλαίσιο ιδιοτελών δράσεων της “ομάδας” που διοικεί το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειας.

Ακολουθεί ολόκληρο το δελτίο τύπου του Δημοτικού Συμβούλου Λεβαδέων, με την δημοτική παράταξη Αυτοδιοικητική Δυναμική Συνεργασία:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΛΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ του Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και Μέλος του Δ.Σ. του ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Στις 19-10-2019 η γνωστή ομάδα που θεωρεί το Εργατικό Κέντρο τσιφλίκι της, πήρε απόφαση να με αποπέμψει από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και να με διαγράψει από εκλεγμένο Αντιπρόσωπο, με την αιτιολογία ότι ως δημοτικός σύμβουλος κατά τη συνεδρίαση της 25/09/2019 του Δημοτικού συμβουλίουψήφισα αντίθετα με τα συμφέροντα του εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και της εργατικής τάξης.
Προφανώς ταυτίζουν τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα και τις μικροπολιτικές τους επιδιώξεις, με τα συμφέροντα των εργαζομένωνκαι αυτοδιορίζονται κριτές και τιμωροί, όσων αποτελούν εμπόδιο στο δρόμο τους, χωρίς να διστάσουν να υπεισέλθουν και στα χωράφια του μεγαλύτερου και πλέον ιστορικού Σωματείου του Νομού, πουμε τους διαχρονικούς αγώνες των μελών του έχειγίνει παράδειγμα συνδικαλιστικής δράσης.
Έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Λιβαδειάς, υπήρξε απροκάλυπτη κατάργηση της αυτονομίας του πρωτοβαθμίου Σωματείου δηλαδή του Σωματείου των Εργαζομένων στο Αλουμίνιο της Ελλάδος, από το οποίο εκλέχτηκα ως αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο και είναι το ΜΟΝΟ ΑΡΜΟΔΙΟ να κινήσει τυχόν πειθαρχική διαδικασία εναντίον μου ή εναντίον οποιουδήποτε άλλου μέλους του.
Φαίνεται ότι οι «συνάδελφοι» αντί να επαγρυπνούν για τα δικαιώματα και τα προβλήματα των εργαζομένων, εξαντλούν την ενεργητικότητά τους στο να μπουν στα χωράφια άλλων σωματείων.
Στους «συναδέλφους της παρέας » που με διέγραψαν δηλώνω ότι θα επιδιώξω την ακύρωση της παράνομης απόφασής τους και θα εξακολουθήσω να εκφράζω τη γνώμη μου μεελευθερία, αποβλέποντας πάντοτε στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος των συναδέλφων εργαζομένων και των δημοτών που με τίμησαν με τη ψήφο τους.